Dacia Duster - "NO LIMIT"

Duster "No Limit" | foto: Dacia

Dacia představila na zakázku postavenou verzi vozu Duster - označenou "NO LIMIT." Vůz byl postaven kvůli účasti v závodě "Pikes Peak International Hill Climb", což je mezinárodní závod do vrchu, který se koná každoročně v Coloradu, letos tento závod připadá na 26. června.

Automobilka vůz popsala jako "extrémně silný" a není se čemu divit. Pod kapotou totiž najdeme šestiválec o objemu 3,8-litru, který si Dacia vypůjčila z Nissanu GT-R. Agregát je upravený na maximální výkon 838 koní. O přenos této síly se postará nová šestistupňová převodovka Sadev. 

Exteriér vozu zaujme masivním křídlem a rozšířenými blatníky. V karosérii vozu byla použita řada prvků ze skelných vláken. Vůz bude soutěžit v neomezené třídě, ve které nejsou žádné limity omezující výkon, váhu, pláště nebo řazení. Za jeho volant usedne trojnásobný vítěz Andros Jean-Philippe Dayraut. 

"Závod do vrchu v Pikes Peak Hill je jediným místem na světě, kde dostanete příležitost mít pod kontrolou takovéto monstra, se kterými projíždíte smykem zatáčky, přesahujíce rychlost 200 km/h, na povrchu který je mixem asfaltu a hlíny. Nevím o žádném jiném odvětví motorsportu, kde vozy tohoto typu jsou povoleny." řekl Dayraut. 


Momentální rekord 20 km trati je 10min 1.42sec. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy