Kráska od Alfy i do terénu!

Alfa Romeo poodhalila velmi zajímavého „mutanta“. Z designově velmi vychvalovaného..

..kombi 156 Sportwagon vytvořila novou všestrannou odnož s názvem Alfa Romeo 156 Crosswagon 4x4. Základní kombi naklonovala takovými prvky jako jsou chromované střešní lyžiny, nástavce prahů z ušlechtilých kovů, 17“ hliníková kola obutá do celoročních pneumatik 225/55 R17 a nebo třeba kompas na vnitřním zpětném zrcátku. V interiéru také najdeme nově stylizovanou palubní desku a jiné druhy čalounění a koberečků.

Aby se tato šelma hbitě pohybovala i mimo silnice na nezpevněném povrchu, dostalo se jí zvýšení podvozku o 6 cm oproti cestovní verzi. K přenosu sil i na zadní nápravu slouží mezinápravový diferenciál Torsen, k dispozici je trakční a stabilizační systém a zesílená brzdová soustava.

Jako pohonnou jednotku zvolili konstruktéři od Alfy turbodiesel 1,9JTD Multijet dodávající výkon 110 kW a točivý moment 305 Nm, řazení je obstaráno přes šestistupňovou manuální převodovku.

Na trh by měla tato šelma se sportovním srdcem přijít v polovině letošního roku, uvidíme jestli se jí povede stejně dobře jako velmi oblíbené konkurentce Audi Allroad.

Foto: Alfa Romeo

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy