Mercedes-Benz SLS AMG Notarzt jako superrychlá sanitka

SLS AMG | foto: Mercedes-Benz

Mercedes pro propagační účely výstavy záchranářského vybavení zpracoval svůj model SLS AMG na sanitku. Zajímavý kousek.

Pro pacienty nejezdí jen velké, krabicoidní sanity s vybavením, které může směle konkurovat jednotce intenzivní péče v dobré nemocnici, ale také menší, zato rychlejší auta, obvykle Octavie, třeba v Praze takto používají například Mercedesy ML.

Pokud má být záchranka opravdu rychlá, potřebuje i rychlé auto, řekli si v Mercedesu. Proto upravili to nejlepší, co mají, supersport SLS AMG. Dostal majáček, kvalitní záchranářské vybavení  a samozřejmě také reflexní polepy.

Majáček rušící aerodynamiku pravděpodobně sníží maximální rychlost 317 km/h, stále by ale jistě byl podobný kousek nejrychlejším záchranářským vozem široko daleko. Ovšem jen za předpokladu, že by s ním měl Mercedes výrobní úmysly, což nemá. Jde jen o auto na výstavu.

Podobná superauta nejsou u záchranářů obvyklá, častěji ale využívají supervozy policisté. V Německu tak po Autobahnech je možné čas od času zahlédnout i nějaké to Porsche, v Itálii si zase na řidiče posvítí v Lamborghini. Tyto vozy potom často vozí i základní lékařské vybavení, kterým mohou proškolení policisté poskytovat první pomoc při nehodách.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy