Mladí designéři navrhnou taxi pro Prahu

Taxi | foto: Archiv AutoRoad.cz

Navrhnout vůz taxislužby pro českou metropoli čeká mladé designéry v rámci mezinárodní soutěže Dassault Syst?mes Design Challenge. Uzávěrka pro příjem návrhů je 31. srpna, informoval o tom v úterý agenturu Mediafax Radek Laube z časopisu AutoDesign&Styling, který se na soutěži podílí.

"Soutěží chceme podpořit mladé designéry, chtěli bychom jejím prostřednictvím na nové talenty upozornit a umožnit jim získat zkušenosti i cenné kontakty. Vítězný návrh má představit vizi vozů, které by se staly dalším z výrazných symbolů Prahy," vysvětlil Miloš Korvas ze společnosti Dassault Syst?mes.

Soutěže se mohou zúčastnit profesionální i amatérští designéři do 35 let. Návrhy mají nastínit vizi ekologického dopravního prostředku blízké budoucnosti. Projekty posoudí odborná porota a oficiální vyhlášení proběhne v říjnu. Na vítěze čeká jeden tisíc eur. Designér druhého nejlepšího projektu získá 500 eur a za třetí místo je vypsána odměna 300 eur.

Podmínky soutěže Dassault Syst?mes Design Challenge zájemci najdou na internetových stránkách časopisu AutoDesign&Styling.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy