Smart ForSpeed - budoucí Smarty s kulatými světly?

ForSpeed | foto: Smart

Smart hodlá v Ženevě představit vzhled svých budoucích modelů. Učiní tak prostřednictvím studie ForSpeed. Základní designové linky ukazují velká a kulatá světa, která činí celý vůz roztomilejší.

Nedá se čekat, že by Smart po třech letech výroby chtěl nahradit svůj základní model, mikrovůz Smart. Spíše se bude chystat facelift, který asi můžeme v základních liniích spatřit už na tomto konceptu.

Mimo to by ale Smart rád pronikl i do jiných tříd, které musel pod tlakem ekonomických problémů před několika lety opustit. Vyráběl sportovní Roadster, klasický hatchback ForFour a připravoval i malé SUV ForMore. To se výroby vůbec nedočkalo. Smart by byl rád, kdyby vyšel alespoň druhý pokus, ten se pravděpodobně odehraje s naznačenými designovými linkami.

Koncept sám ukazuje také elektrické ústrojí. Auto určitě není tak rychlé, jak by naznačovalo jméno, na 60 km/h sice zrychlí za použitelný čas 5,5 sekundy, ale do vyšší rychlosti než 120 km/h ho nedokopete. Elektromotor má výkon 41 koní, přičemž stiskem tlačítka na přístrojové desce je možné jeho výkon krátkodobě navýšit o 7 koní. Dojezd je vypočítán na 135 km, přičemž 75 % z kapacity baterie je možné nabít za 45 minut.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy