Audi A8 L Security - cítíte se v nebezpečí?

A8 L Security | foto: Audi

Audi ukázalo svůj obrněný tank. Ten ne tak úplně tank, poměrně sexy vozidlo. Ale přitom s vlastnostmi tanku. Audi A8 L Security je tu pro ty, co se bojí.

Kupujícími speciálních edicí obrněných vozů jsou vládní představitelé, velcí podnikatelé, kteří mají strach o svůj život, delegace v nepříliš bezpečných oblastech světa a další. Právě těm nabízí Audi, podobně jaké ostatní značky, obrněnou limuzínu.

Navenek je obrněná verze téměř k nerozeznání od standardní A8. Je to účelem, auto se má zkrátka ztratit mezi okolním provozem. Prozradí ho snad jen několik centimetrů tlustá pancéřová skla a velké obložení kolem nich.

Neprůstřelná samozřejmě nejsou jen skla, ale také karoserie, která je obvykle obložena pláty kevlaru. Přesnou specifikaci se samozřejmě nedozvíme, nakonec, samotná výroba probíhá v utajení, nic se nesmí fotit, zapovězeny jsou i mobilní telefony.

Pod kapotou je šestilitrový dvanáctiválec, jehož 500 koní se s rozjetím vozu s několika sty kilogramy pancéřovány pořádně nadře. Zrychlení z klidu na stovku proběhne za 7 sekund.

Díky svému brnění by měla limuzína obstát útoku růzlišných pušek a menších výbušnin jako granátů a min. Lepší je to ale nezkoušet...

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy