Diesely VW v USA jsou údajně vadné. Tankují do nich benzín, tvrdí Volkswagen.

Jetta | foto: Volkswagen

Americký úřad pro bezpečnost v dopravě rozjel vyšetřování dieselů Volkswagenu pro jejich náhodné poruchy. Volkswagen se brání.

Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA) začal vyšetřovat údajné náhodné poruchy dieselových motorů koncernu Volkswagen. Motory podle výpovědí asi 160 postižených náhodně zastavily nebo náhle ztratily tah a to i na dálnici. Vyšetřování se vztahuje na motory 2,0 TDi ve vozech Volkswagen Jetta, Rabbit (americká verze Golfu) a také Audi A3. Má jít až o 100 tisíc vozů.

Volkswagenu se tato zpráva přirozeně nelíbí a kontruje, podle něj nemají jeho dieselové motory takovou obtíž. Největší problém údajně je to, že mnoho řidičů do svých vozů natankovalo namísto nafty benzín, což způsobilo jejich poruchu.

Dieselová vozila jsou v USA téměř raritou. Naprostá většina osobních aut je zde vybavena benzínovým motorem, diesely jsou vyhrazeny spíše pro užitkové stroje, tedy dodávky, nákladní vozy a traktory. Evropské značky se nicméně snaží o průnik na americký trh i se svými nafťáky, mimo Volkswagenu se o to pokouší i například BMW, pro letošní Superbowl na tohle téma připravil i vtipnou reklamu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy