BMW Performance Kit - fabrický tuning

3 | foto: BMW Group

V Mnichově si připravili pro své zákazníky lahůdku, kit pro zvýšení výkonu dvoulitrových dieselů. Týká se to spousty modelů typových řad 1, 3 a 5 a dalších.

Oficiální premiéry se Performance Kit dočká v březnu v Ženevě. Půjde o poměrně ojedinělý čin, kdy sama automobilka nabídne klientům tovární "tuning" v rámci příplatku. Bude k mání pro všechny verze značené 20d, jak s pohonem zadních tak všech kol. Momentálně BMW nabízí ve svých vozech dvě výkonové varianty čtyřválcového naftového dvoulitru - 177 a 184 koní. Kit bude nabízen pro obě výkonostní verze.

U slabší verze se zvedne výkon na 197 koní (+20) a krouťák na 390 N.m (+40), silnější varianta dosáhne 200 koní (+16) a kroutící moment poskočí na 420 N.m (+40). To jsou docela zajímavá čísla.

Zlepšení parametrů bylo dosaženo úpravou řídící elektroniky a použitím většího mezichladiče. Nemáme k dispozici výkonostní parametry vozů po upgradech kitem, automobilka pouze uvedla že zrychlení z 80 na 120 km/h na pátý převodový stupeň zvládne oproti sériové variantě o celou vteřinu rychleji.

Jako bonus navíc bude možné s kitem objednat i sportovní tlumič výfuku s dvojitou koncovkou průměru 74 mm.

zdroj: carscoop.blogspot.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy