DeTomaso žije, nový koncept v Ženevě

SLC | foto: Archiv AutoRoad.cz

Italská firma DeTomaso prošla znovuzrozením a deklaruje návrat na výsluní.

Automobilka DeTomaso se proslavila hlavně svým nerezovým modelem Pantera. Poté už to ale s ní šlo jenom z kopce a v roce 2004 úplně zbankrotovala. Naštěstí se jí po pěti letech ujal bývalý zaměstnanec koncernu Fiat Gian Mario Rossignolo. Ten se rozhodl značku obnovit a znovu vyrábět auta.

Revitalizovaná automobilka se chystá v Ženevě uvést koncept crossoveru s názvem SLC (Sport Luxury Car), který by měl konkurovat hlavně BMW 5 GT a Lexusu RX 450h.

Dle zveřejněných informací by k pohonu měly sloužit tři pohonné jednotky. Benzínový osmi a šestiválec s výkony 550 respektive 300 koní. Třetí variantou je diesel s výkonem 250 koní. Poháněna budou všechna kola a karoserie bude celá z hliníku

DeTomaso plánuje ročně vyrobit až 3000 těchto crossoverů. Pokud vše půjde podle plánu, následovat budou luxusní sedan a kupé, opět s celohliníkovými karoseriemi. Plánované počty vyrobených kusů těchto variant jsou 3000 pro sedan a 2000 pro kupé.

Plánované investice do výroby dosahují částky 116 milionů €. Výroba má probíhat v bývalých továrnách Pininfarina za pomoci technologie Univis, která má výrazně snížit nákladnost výroby.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy