BMW Vision ConnectedDrive - návrat žraloka?

Vision ConectedDrive | foto: carscoop.blogspot.com

Automobilka s vrtulí ve znaku ukázala v předpremiéře před Ženevou studii roadsteru s komplikovaným názvem Vision ConnectedDrive.

Roadster je v první řadě nositelem nových technologií, jako plně programovatelných přístrojových panelů a třídimenzionálních displejů. Zvláštností je vysoké zaměření infotainmentu i na spolujezce. Podrobnosti o použitých vychytávkách nám BMW odhalí až v Ženevě.

Za povšimnutí ovšem stojí i design, ten by mohl lecos naznačit o směřování automobilky do budoucna. Stojí za ním tým nového šéfdesignéra Adriana von Hooydonka. Nelze si nevšimnout inspirace BMW z éry před Banglem. V těchto dobách byl charakteristickým prvkem všech "bavoráků" žraločí nos. Příď konceptu využívá právě negativně skloněnou mřížku chladiče a světlomety. Celá příď je harmonicky sladěna, ostatně celý zevnějšek studie využívá čistých linií. Na zádi jsou použity výrazné světlomety ve tvaru písmene L.

Na studii jsou jak v interiéru tak na povrchu karoserie použity pásy diod s proměnnou barvou. O použitých agregátech se automobilka nezmiňuje, proto se spekuluje že se jedná jen o designový koncept bez osazení jakoukoliv jednotkou.

zdroj: carscoop.blogspot.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy