Nissan Esflow - sporťák s elektrickou výbavou

Esflow | foto: Nissan

Nissan v Ženevě ukáže koncept elektromobilu odvozeného od sporťáku 370Z a také od elektromobilu Leaf.

Nissan Leaf je pro automobilku úspěch, zdaleka ho nestíhá vyrábět. Možná i proto hodlá značka pracovat na dalších elektromobilech, jedním z nich bude Esflow.

Sporťák s proporcemi stejnými, jaký má i model 370Z, je od základu navržen jako elektromobil. Díky tomu bylo možné dobře si vyhrát s rozložením baterií, které jsou nízko a pozitivně tak snižují těžiště. Mimo to mají pravděpodobně slušnou kapacitu, jelikož jejich dojezd je 240 km a to je rozhodně v současném elektrosvětě nadprůměr.

Poháněna jsou zadní kola a Nissan uvádí, že tento vůz se z klidu na stovku rozjede za 5 sekund. Zrychlení je obecně doménou elektromobilů, mají k tomu výhodný průběh točivého momentu. Horší je to obvykle s maximální rychlostí, kterou Nissan neudává, ale je také determinována obvykle jen jednostupňovou převodovkou.

Designem jde o správný koncept s minimalistickým designem, chybí tak třeba zpětná zrcátka.

Mimo veškeré techniky, zdá se, že koncept by mohl napovídat mnohé i o nástupci Nissanu 370Z. Přestože je na trhu jen tři roky, obměna modelů u Nissanu je rychlá a jeho předchůdce 350Z vydržel ve výrobě jen pět let. Je tedy zřemé, že Nissan už na nástupci bude pracovat. Bude tedy nástupcem i elektromobil?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy