Novinky u Mini - nový diesel a Paceman do výroby

Cooper | foto: Archiv AutoRoad.cz

Britské Mini si připravilo novou silnější dieselovou motorizaci a údajně odsouhlasilo do výroby model představený jako koncept Paceman.

Nově představí Mini v Ženevě výkonější turbodeisel pod označením Cooper SD. Tato verze doplní v nabídce stávající šestnáctistovky D (66 kW) a Cooper D (82 kW). Mělo by se jednat o dvoulitr z portfolia BMW, pravděpodobně půjde o jednotku z modelů bavorské značky označovaných 18d. Výkonové parametry této jednotky (alespoň v BMW) poskytují 105 kW a 300 N.m kroutícího momentu. Nová motorizace by se měla objevit ve všech modelech značky.

Další dílčí inovací bude nasazení možnosti volby automatické převodovky pro výkonnější diesel v nabídce - Cooper D. Opět se tato změna projeví ve všech modelech značky osazených dieselem 1,6 litru (82 kW).

Zajímavou informaci z tábora Mini přinesl serever MotoringFile. Ten s odvoláním na rakouské noviny Kleine Zeitung napsal, že výroba typu Paceman bude koncem roku 2012 spuštěna v závodě Magna Steyr (tam vznká již Countryman). BMW očekává že prodeje crossoveru Paceman budou dosahovat 20% prodejů typu Countryman.

zdroj: uk.autoblog.com

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy