Toyota FT-86II Concept: poodhalení nástupce Celicy

FT-86 Concept | foto: Archiv AutoRoad.cz

Jistě si pamatujete studii FT-86 kterou Toyota ukázala v roce 2009. Na ženevský autosalon chystá druhé vydání tohoto konceptu, to by se mělo více přibližovat sériové verzi která by měla vyjet letos v listopadu.

Jako závdavek nyní Toyota uveřejnila snímek přídě konceptu FT-86II. Ten toho příliš neprozrazuje, jen napoví že minimálně příď nese oproti předchůdci jiné prvky. Zcela se změnil nasávací otvor v nárazníku, nyní ve stylu Lexusu LFA. Změn doznaly i světlomety, ty prošly nepatrnými retušemi.

O konceptu první generace FT-86 jsme psali ZDE. Uvidíme jaké další změny Toyota na budoucím nástupci Celicy provedla. Doufejme, že do jeho designu příliš nezasahovala protože původní koncept měl své nepopiratelné kouzlo.

Jak jsme již psali jedná se o společný projekt Toyoty se Subaru. To svůj projekt v Ženevě ukáže také. Předpokládá se že oba vozy vyjedou s pohonem z dílny Subaru, dvoulitrovým přeplňovaným boxerem (Subaru možná zvolí výkonější 2,5 litrový agregát). O použité technice jsme psali ZDE.

Koncepce zvoleného pohonu je zatím pouze spekulativní, u Subaru se pohon všech kol nabízí, jaký pohon zvolí Toyota nevíme.

zdroj: carscoop.blogspot.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy