Ford Focus Electric - elektro v Detroitu

Focus EV | foto: Ford

Autosalon v Detroitu přinesl další elektromobil od renomované značky. Ford zde ukazuje svůj Focus Electric, elektromobil odvozený od Focusu.

Móda elektromobilů je tu a nevyhýbá se nikomu. Když předvádí elektrické koncepty už i jinak mimořádně konzervativní Škoda, asi se opravdu něco děje.

Ford Focus electric je přepracovaným běžným Focusem. Do kufru dostal haldu baterek, vepředu trůní kompaktní elektromotor. Jeho síla je na přední kola distribuována přes jednostupňovou převodovku. Výkon elektromotoru je 123 koní.

Pravděpodobně i díky absenci řazení má elektromobil maximální rychlost pouhopouhých 136 km/h. Zrychlení z klidu na sto neznáme, oproti tomu známe dojezd. Jeho hodnota činí 160 km. Je-li to málo nebo dost, nechť rozhodne každý sám. Nabíjení z běžné zásuvky má trva jen 4 hodiny, otázkou je, jestli za tu dobu nestrhá elektroměr a jističe...

Ford Focus Electric není žádným konceptem. Jeho výroba začne v USA ještě letos. Příchod do Evropy je sice v plánu, ale v nedohlednu. Tak se podívejme aspoň na ty fotky...

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy