Mercedes-Benz B55 - šílené Béčko na osmou

B-classe | foto: Mercedes-Benz

Mercedes ukázal jeden hodně šílený koncept. Skupina vývojářů překopala jedno MPV B v raketu s motorem z prestižní třídy E.

Seznamte se. B55 vypadá stejně jako jakékoliv jiné béčko. Poznáte ho podle výfuků vzadu a řádně spálených zadních pneumatik.

Vývojářům se podařilo do prostoru pro motor vmáčknout motor o více než dvojnásobném objemu, než který je u tohoto vozu obvyklý. Osmiválec 5,5 má výkon 385 koní a pochází z E-classe. Technici našli dostatek prostoru dokonce i pro sedmistupňovou převodovku 7G-Tronic. Naměřené zrychlení z klidu na sto za 5,2 sekundy naznačuje mnohé.

Naopak prostor pod přední kapotou musel uvolnit systém pohonu přední nápravy. Poháněna je nyní náprava zadní, což jistě přispěje k jízdním vlastnostem takovéhoto vozu. Ptáte se, proč automobilky dělají prostor pod přední kapotou takto předimenzovaný, že se do něj vejde i osmiválec? Důvod je jasný, jde o bezpečnost. V motorovém prostoru musí být jistá vůle na pohlcení deformací.

Zdá se, že takto přepracovaný model B si přímo říká a produkční využití. Vždyť vyladěny byly i elektronické systémy ABS a ESP, zkrátka jde o auto se vším všudy.  Zklamu vás, jde opravdu jen o hříčku několika vývojářů, které Mercedes podpořil komponentami.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy