Volkswagen London taxi - Lupo se pomalu ukazuje

up! | foto: Volkswagen

Volkswagen svůj připravovaný malý vůz postupně odhaluje. A to trochu zvláštním způsobem, totiž jako taxíky určené pro významné evropské metropole.

Volkswagen ukázal další variaci na svůj modelu Up!, od které se všeobecně očekává, že se v sérii bude jmenovat Lupo. Volkswagen si vyhrál s prostorem a ve vozu s délkou 3,7 metru stvořil poměrně slušný taxík.

Zajímavé je řešení karoserie. Ta má jen dvě dveře, jedny na straně řidiče vepředu, druhé jsou na opačné straně, ale pouze vzadu. Umožňuje to učinit dostatečně velký prostor po otevření dveří. Jen tak mimochodem, ač je koncept nazván jako taxi pro Londýn, má volant na špatné straně a na špatné straně jsou i dveře, cestující by museli nastupovat ze silnice, nikoliv z chodníku.

Interiér je řešen jednoduše. Vzadu se nachází lavice pro dva pasažéry, sedadlo spolujezdce chybí, místo něj je prostor pro zavazadla.  Řidič i pasažéři mají k dispozici obrazovku, která zobrazuje důležité údaje, samozřejmostí je klimatizace.

Volkswagen postavil koncept jako elektrický. Má mít dojezd až 300 km při době nabíjení na 80 % kapacity za hodinu. To jsou poměrně slušné hodnoty a je otázkou, jak jich Volkswagen dosáhl.

Jak by Britové přijali podobné taxíky? Z Brna těžko posuzovat, nicméně určitě jde o zajímavý směr.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy