USA: Parkovací kamera možná povinnou výbavou, rušičky mobilů také?

Fiesta | foto: Ford

Ministerstvo dopravy v USA se pravděpodobně definitivně zbláznilo. V posledních dnech vypluly na povrch dva návrhy absurdních nařízení, kterými chtějí učinit provoz více bezpečný.

Před několika dny proběhla zpráva, že ministr dopravy chce nainstalovat povinnou rušičku telefonů do každého automobilu. Díky tomu by bylo znemožněno telefonovat ve voze byť s pomocí hands-free sady. Ohání se přitom statistikou, podle které ročně zemře kvůli telefonování za volantem v USA 5000 lidí.

Tažení za silnicemi bez telefonů má samozřejmě odpůrce. Mimo to, že na rušičkách pro 230 milionů vozů, které jezdí v USA, někdo velmi solidně vydělá, ale jsou zde také jiné obtíže. Bude jen těžké odladit, aby rušičky nerušily také okolí. Úplně stejně obtížné bude zajistit, aby byla ve všech situacích dostupná tísňová linka. Mimo to, v USA se stává populární navigace od společnosti Google. Ta ovšem ve své paměti navigační data neuchovává, získává je, překvapivě, přes mobilní telefon.

Další nápad, který by se měl tesat do kamene, je povinná couvací kamera do každého vozu. Ta by se měla objevit od roku 2014 a podle ministerstva dopravy ušetří ročně stovku životů, obvykle dětí, které skočí svým rodičům pod kopa při couvání.

Tak vám nevím, nezrušíme ta auta raději úplně?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy