Suzuki Kizashi - větší Suzuki u nás i s ceníkem, je levné

Kizashi | foto: Archiv AutoRoad.cz

Suzuki zveřejnilo ceník svého sedanu Kizashi. Zdá se, že jeho cena je velmi slušná, ale hodně mu chybí turbodiesel.

Nabízet v Evropě vůz bez turbodieselu je ve střední třídě problém. Dieselové motory už okupují drtivou většinu prodaných vozů a je jasné, že Suzuki si tímto odrazí velkné množství potenciálních zákazníků.

Suzuki nabízí jediný motor, 2,4 o výkonu 180 koní. Jediné, co je možné si volit, je pohon předních kol v kombinaci s manuální převodovkou  za 679 tisíc korun, nebo verzi s pohonem obou náprav a převodovkou CVT za 759 tisíc. K dispozici je jediný výbava.

Výbava nicméně není špatná a zahrnuje sedm airbagů, ESP, rádio s bluetooth a USB konektivitou a osmi reproduktory, kožené čalounění, xenonová světla, tempomat, přední i zadní parkovací senzory a samozřejmě i dvouzónovou automatickou klimatizaci.

Pro srovnání jsem tentokrát vybral něco z příbuzné stáje. Suzuki se hodně chlubí použitím pohonu všech kol v sedanu, to nenabízí mnoho značek. Suzuki si proto srovnáme s podobně trochu exotičtějším vozem Subaru Legacy.

Subaru nabízí podobně silní motor, 167koňovou 2,5, taktéž s automatickou převodovkou a samozřejmě i pohonem všech kol, jak je u Subaru tradicí. Subaru Legacy stojí v základu s touto výbavou 830 tisíc korun. Ve výbavě přitom jen velmi těžko najdeme rozdíly, Subaru jen nemá kožený interiér. Můžeme tedy říci, že koupě Suzuki je v tomto docela výhodná.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy