Volvo C30 2012: útok na VW Golf

C30 | foto: autoexpress

Švédská automobilka Volvo vlastněná čínskou Geely se má čile k světu. Na rok 2012 připravuje druhou generaci nejmenší řady C30.

Ta by měla proniknout do třídy kompaktů a měla by potrápit VW Golf, Ford Focus a nebo Opel Astra. Podle informací a skic které zveřejnil server autoexpress.co.uk se bude jednat o pětidveřový hatchback nižší střední třídy.

Ze skic je patrné navázání C30 na poslední designový směr nastolený modely S60 a V60 a je typickým nositelem elagantního skandinávského designu. Na voze je množství oblin, nejzajímavějším prvkem je použití zadních svítilen ve tvaru písmena L a výrazné prosklení pátých dveří.

Zda bude k dispozici i méně praktická lifestylová třídveřová varianta jako u první nyní prodávané generace se zatím neví. Je patné, že Volvo se rozhodlo logicky C30 postavit jako praktický rodinný hatchback a tím dosáhnout větších prodejních úspěchů.

Rozhodující pro úspěch druhé generace C30 bude také cenová politika. Na základní cenu Golfu a Focusu se asi švédové nedostanou, jejich lépe vybaveným a motorizovaným verzím však s C30 zatopit mohou. Současné C30 startuje na 470 tisíci korunách což není na tuto třídu právě málo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy