Premiéra Seatu Altea v Ženevě

Automobilka Seat uveřejnila první podrobnější informace o novém modelu Altea, který byl..

..poprvé představen jako zajímavý koncept na autosalonu ve Frankfurtu před pěti měsíci. Nová Altea je prvním vozem výhradně vyvinutým ve společnosti Audi Brand Group založené v roce 2002.

Nový model od Seatu je vytvořen na základech oblíbených modelů Ibiza a Leon, k nimž přidává více variability a prostornosti. Cílem konstruktérů bylo vtisknout tomuto vozu sportovní nádech, typický pro automobily této emocionální španělské značky.

Při pohledu ze předu je na první pohled viditelný jakýsi „čenich“, který tvoří mřížka chladiče s mohutným znakem automobilky ve svém středu. Světlomety svým zešikmeným tvarem dotváří zajímavý celek přední části. Na boční siluetě vozu je patrné moderní zvýraznění podběhů kol, podle současných trendů je také řešen zadní c-sloupek s integrovaným okénkem, avšak nevšední je prolis karoserie snižující se od předního blatníku směrem k zadnímu kolu.

Nová Altea má poskytovat dostatek prostoru na všech pěti sedadlech, její délka je 428 cm, šířka 177 cm a výška 157 cm. Objem kufru dosahuje 400 litrů.

V nabídce motorů se objeví zážehové jednotky 2.0 l (110 kW) a 1.6 (75 kW) a vznětové agregáty 2.0 16V TDI (103 kW) a 1.9 TDI (77 kW).

Světová premiéra nové Altei je plánována na březnový ženevský autosalon.



Foto: Seat

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy