PAŘÍŽ: Audi e-Tron Spyder - sporťák podruhé na scéně

e-Tron Spyder | foto: Audi

Audi podruhé ukazuje svůj e-Tron, tentokrát ale jinak. Směřuje tím původní koncept k sériovému modelu? Že by očekávaná R4?

Audi má letos v Paříži rozhodně co nabídnout. Kromě neočekávaného Quattra vystavuje také koncept e-Tron Spyder. Na tomto sporťáku je nejzajímavější asi to, že vypadá velmi produkceschopně. Pro pohledu na technické údaje, zejména délku 406 cm se lze jen těžko ubránit dojmu, že před námi právě stojí budoucí Audi R4, menší bratříček silného R8.

Audi se rozhodlo experimentovat, takže pro pohon použilo hybridní ústrojí. To je rozdíl oproti původnímu e-Tronu, který byl čistě na baterky.

Tentokrát je použit dieselový motor o výkonu 300 koní, který roztáčí kola zadní nápravy. O ta přední se starají dva elektromotory ukryté přímo v kolech, které dávají výkon 87 koní. Na čistě elektrický pohon by mělo být možné ujet až 50 km, když se do věci pustí i spalovací motor, není přirozeně jiné omezení než kapacita palivové nádrže. Ta ale při spotřebě 2,2 l/100 km vydrží hodně dlouho, na jedno natankování například cestu z Prahy do Londýna a zpět.

Audi se chlubí i s dynamikou, koncept by totiž měl být schopen sprintovat z klidu na stovku za 4,4 sekundy, což na 1,45 tuny není špatné.

Tak co říkáte. Bude nová R4 hybridní?

PS. nezapomeňte se ve fotogalerii podívat na to, co se objeví, když se odsune logo Audi na předním nárazníku.

Podívejte se také na souhrn všech novinek z Paříže 2010!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy