PAŘÍŽ: Lotus Elan - největší překvápko od Lotusu

Elan | foto: Lotus

VIDEO: Další z pětice konceptů, které Lotus představil na autoslaonu v Paříži, je Elan. Čtyřlitrový sporťák má elénu opravdu na rozdávání.

Jestli začne Lotus opravdu vyrábět všechno, co v Paříži představil, bude muset postavit ještě dobré tři další továrny. Nám to jistě vadit nebude…

Staronový vůz Elan by se měl na trzích objevit v roce 2013. Až přijde, pod kapotou by měl trůnit čtyřlitrový šestiválec, jehož původ je tradičně u Toyoty.  Výkon by měl díky přeplňování dosáhnout na 450 koní.  Tato koňská dávka výkonu by měla stačit na zrychlení z klidu na stovku za 3,5 sekundy a ručička tachometru přesáhne číslici 300, byť jen o pár kilometrů. Hmotnost je na Lotus docela vysoká, 1300 kilo ale není nijak dramatická hmotnost, vzhledem k výkonu.

Interiér je po lotusovsku pořádně spartánský, ale o krásách interiéru Lotus není. Spíše o jízdních výkonech, proto nesmějí chybět okruhové stopky. Interiér je i přes svoji jednoduchost protkán high-tech, což je vidět zejména v oblasti tachometru. Za všimnutí určitě stojí zajímavě tvarovaný volant.

 Podívejte se také na souhrn všech novinek z Paříže 2010!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy