Kia Pop: sympatický mimozemšťan

Pop | foto: Archiv AutoRoad.cz

První snímky modelu Pop ukázala Kia poprvé v srpnu. Nyní těsně před jeho světovou premiérou v Paříži pustila do oběhu dalších pár snímků ale na informace jsou korejci i nadále skoupý.

Koncept Pop je dost nevšední. Koncepčně asi nejvíce připomene Toyotu iQ a to i délkou tři metry. Vpředu najdete dvoumístnou lavici, ta je v pravém zadním rohu karoserie doplněna jakýmsi provizorním sedadlem. Na Popu zaujme velká prosklená plocha karoserie a dveře výklopné ve stylu Lamborghini. Ve dveřích jsou místo oken šikmo umístěné oválné průzory. Bohatě prosklené jsou i do boku výklopné dveře zavazadlového prostoru. A jak je už u současných konceptů zvykem nemohou na karoserii scházet světlomety sestavené z LED diod. Na studii byla vybrána sympatická stříbrno-fialová barevná kombinace.

Fialový odstín je dominantní i v interiéru, palubní deska je navržena ryze účelně a jednoduše. Většina ovládacích prvků je soustředěna přímo do volantu. Řadicí páku byste hledali marně, Pop ji nepotřebuje, protože je poháněn elektromotorem.

Pokud by koncept Pop Kia protlačila do sériové výroby mohlo by jít o ostrou konkurenci, a jak je u korejců zvykem i levnou, pro mikroauta od Smartu nebo od Toyoty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy