Kupé od Nissanu získalo ocenění

Sportovní kupé Nissan 350Z byl na slavnostním ceremoniálu v pařížském hotelu Ritz při příležitosti..

..konání 19. Mezinárodního automobilového festivalu v Paříži vyhlášen vítězem ankety o "Nejkrásnější automobil roku". Festivalová porota letos udělila i výjimečné ocenění "Palme ďOr". Cenu obdržel prezident a CEO společnosti Nissan Motor Co., Ltd., Carlos Ghosn, který byl zároveň jmenován "Mužem roku ve světovém automobilovém průmyslu".

Národní soutěž o "Nejkrásnější automobil roku" každoročně pořádá francouzská televizní stanice TF1. Letošního hlasování se v období 11 týdnů zúčastnilo přes 400 000 respondentů, kteří rozhodli o skladbě účastníků finálního kola. Atraktivní Nissan 350Z tak nakonec zvítězil v přímém souboji s BMW řady 5, Peugeotem 307CC a BMW Z4.

Speciální cenu Palme ďOr obdržel Carlos Ghosn za okázalý ekonomický vzestup Nissanu, který následoval po vytvoření aliance s francouzskou automobilkou Renault.

Prezident poroty Remi Depoix k tomu uvedl: "Cena Palme ďOr je udělována pouze při výjimečných příležitostech - tato je čtvrtá v pořadí během posledních 19 let. Letos byl "Mužem roku" jednomyslně zvolen Carlos Ghosn, který prokázal neutuchající odhodlání a dosáhl vynikajících výsledků. Stal se jedním z velkých mužů automobilového průmyslu".

V reakci na dvojité ocenění pan Ghosn prohlásil: "Je pro mě velkou ctí vidět Nissan na výsluní automobilového světa. Rád bych toto ocenění předal všem týmům Nissanu na světě, které svým úsilím, nadšením a zručností dokázaly přivést na trh tak výjimečný vůz, jakým kupé 350Z bezesporu je."

Zdroj: Tisková zpráva Nissan ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy