FOTOREPORTÁŽ: Den otevřených dveří na pražském okruhu skončil fiaskem

Pražský okruh | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Pouhé dva dny před zprovozněním jihozápadní části pražského obchvatu se zde měla uskutečnit velkolepá podívaná pro veřejnost. Nakonec se ale změnila v hromadné porušování zákazů.

Slibovanou prohlídku mostní estakády nad radotínským údolím a tunelu Komořany totiž organizátoři nakonec zrušili a v programu zůstala jen pětikilometrová in-line dráha v nijak zajímavém úseku v polích u Cholupic. Oficiálním důvodem byla obava o bezpečnost kvůli dokončovacím pracím v tunelu.

Paradoxně nejhůř na tom byli ti návštěvníci, kteří naslouchali pokynům pořadatelů a jeli zvláštním autobusem ze Smíchovského nádraží do Cholupic. Mimoúrovňová křižovatka u Zbraslavi doslova obsypaná parkujícími auty, přetrhané bezpečnostní pásky a tisíce lidí na dlouhé estakádě i v tunelu Lochkov jsou toho důkazem.

Třiadvacet kilometrů dlouhá část okruhu bude zprovozněna v pondělí 20. září. Od té doby poběží několikaměsíční zkušební provoz, kdy bude vyhodnocována funkčnost všech systémů a měřen hluk k finální kolaudaci. Ta proběhne příští rok. Cena staveb 514, 513 a 512 je cca. 21,5 mld. korun, přičemž asi šedesáti procenty přispěla Evropská unie.

Sjezd z pražského okruhu na Strakonickou silnici R4:

Příprava pro cyklostezku pod mostní estakádou:

Nájezdové rampa z centra směrem k dálnici D5. Měření výšky do tunelu Lochkov:

Na mostní estakádu byl oficiálně zákaz vstupu:

Hlavní chlouba - liniové řízení dopravy:

Pohled od radotínských portálů přes lahovické údolí:

Portál tunelu Lochkov nad Radotínem:

Oficiální část akce u Cholupic doprovázely dokončovací práce v tunelu Komořany:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy