Fisker v Paříži ukáže finální Karmu

Karma | foto: Fisker

Malá továrna Fisker ukáže v Paříži sériový kus svého velmi očekávaného sedanu Karma. Superúsporný sportovní hybrid má změnit automobilový svět.

Henrik Fisker je jméno zakladatele firmy, která už asi tři roky existuje v Kalifornii. Fisker Karma je jméno vozu, se kterým chce získat srdce kupujících po celém světě.

Základní rysy tohoto očekávaného vozu jsou již dlouho známy, vždyť první koncept se ukázal již v roce 2008. Teprve nyní, po dlouhém vývoji, opustí továrnu první sériové exempláře.

A je na co koukat, jak okem estéta, tak i okem technika, novinka totiž schovává pod kapotou moderní ústrojí, které dokáže jezdit za pouhé 2,4 litru na 100 kilometrů.  Základem je benzínový motor, dvoulitr, kterému sekunduje dvojice výkonných elektromotorů, každý o výkonu přes 200 koní. Díky tomu se luxusní sedan rozjede na stovku za 5,9 sekundy a maximální rychlost je 200 km/h.

Baterie je možné nabíjet přes zásuvku, což znamená, že novinka je takzvaným plug-in hybridem. To je cesta, jak dosáhnout minimální spotřeby benzínu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy