Na strojírenském veletrhu se představí virtuální autodrom

ArcelorMittal Ostrava | foto: Archiv AutoRoad.cz

Virtuální autodrom bude součástí expozice ArcelorMittal Ostrava na 52. ročníku Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, který začne v pondělí na brněnském výstavišti. Jde o jeden z nejrealističtějších automobilových simulátorů.

"Takzvanou třistajedničku vyvinul tým automobilových závodníků a strojních inženýrů. I když nevypadá jako auto, věrně dodává pocit z řízení skutečného vozu, včetně náklonů ve všech směrech a přetížení 2G," uvedla Breiová.

„Je to bomba. Nejvěrnější simulátor, na kterém jsem dosud jel,“ řekl o simulátoru David Vršecký, jezdec týmu Buggyra a úřadující mistr Evropy závodů tahačů.

Tento simulátor je jediný v Česku a je určen pro všechny, kteří rádi jezdí rychle v autě. Kopíruje prožitek z jízdy v autě Force Dynamics 301. Dráhu jízdy sleduje jezdec na velké 51palcové projekční obrazovce. Celkový dojem z jízdy posiluje soustava šesti reproduktorů.

Prožitek z rychlé jízdy je svázán s produktem společnosti ArcelorMittal Ostrava, kterým jsou ocelová silniční svodidla a svodidlové systémy a které huť tímto způsobem propaguje. ArcelorMittal Ostrava je jejich největším českým výrobcem. Letos například dodal svodidla pro nově otevíraný pražský okruh, celkem 2750 tun o délce 85 km.

„Naše výrobky mají denně na očích všichni řidiči. Devadesát procent svodidel lemujících české silnice i dálnice totiž pochází z našich hal,“ řekl ředitel pro výrobu a techniku ArcelorMittal Ostrava Josef Buryan.

V ArcelorMittal Ostrava se svodidla vyrábějí již 41 let. Tehdejší typ s označením NH4 prošel od té doby dlouhou vývojovou cestou. V současnosti huť produkuje 13 typů svodidel. Délka všech, která každoročně opustí brány podniku, je zhruba 1150 km. Společnost ArcelorMittal Ostrava dodává svodidla také do zahraničí, například na Slovensko, do Německa, Polska, Francie nebo Španělska. „Podařilo se nám svodidla prodat i do takových zemí, jako jsou Litva, Lotyšsko, Estonsko, Bosna, Chorvatsko nebo dokonce Island,“ řekl Buryan.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy