Peugeot iOn v detailech a s cenou

iOn | foto: Peugeot

Peugeot uvolnil detaily svého novodobého elektromobilu, přiznal také ceny a podmínky užívání tohoto vozu. Nebude možné jej koupit.

Peugeot si od iOnu, který vyvinul společně s Mitsubishi, slibuje mnohé. Tento vůz by měl překonat letitý rekord v počtu prodaných elektromobilů, který drží Peugeot 106 Electric.

Finální verze určená pro prodej se ukáže na autosalonu v Paříži, ale na rozdíl od Mitsubishi i-MiEV se prodávat nezačne. Peugeot zvolil jiný obchodní model. Zatímco Mitsubishi nabídne svůj vůz za osm set tisíc korun, Peugeot bude svoje vozy pronajímat.

Měsíční pronájem po době pěti let vyjde kupce na 499 euro, přičemž v této ceně bude zahrnuta prodloužená záruka na pět let a pravidelný servis po dobu pěti let nebo ujetí 50 tisíc kilometrů. Součástí je i asistenční program. Cena v přepočtu něco přes 12 tisíc měsíčně není vysoká, spočítáme-li pětileté splátky, zjistíme, že cena včetně veškerých programů je 740 tisíc, což je podobné jako u Mitsubishi.

Technické parametry jsou shodné s japonským kolegou, najdeme tu tedy motor o výkonu 64 koní, který živí baterie schopné uživit vůz na 150 kilometrů dlouhé trase. Na delší cesty vůz není konstruovaný ani svými rozměry, vždyť mí jen 347 cm. Nabíjení trvá celou noc nebo 30 minut na dostatečně silné přípojce. Už v základu je slušná výbava zahrnující šestici airbagů, klimatizaci, rádio a ESP.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy