Bič na nepozorné řidiče – Děti na silnici!

47993 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Boj s nepozornými řidiči na začátku školního roku může mít mnoho podob...

 Zvýšit pozornost řidičů patří mezi cíle mnoha dopravních expertů a institucí po celém světě. Poněkud ojedinělým způsobem se rozhodli zvyšovat pozornost motoristů v Kanadě, kde řidiče doslova straší 3D obrazy dětí ve vozovce. Informoval o tom deník The Globe and Mail.

Jedná se o pilotní projekt asociace pro bezpečnost provozu BCAA Traffic Association, která na 22. ulici blízko školy École Pauline Johnson Elementary School v Západním Vancouveru instalovala speciální 3D obraz holčičky hrající si s míčem. Ten z pohledu řidiče vypadá až příliš skutečně a znamená zatraceně rychlý budíček pro ty, kteří se za volantem věnují jiným činnostem než řízení.

Řidič přibližující se ke škole spatří dítě na silnici, což by jej mělo přimět k přibrzdění a zvýšení pozornosti. Jakmile se dostane na vzdálenost 30 metrů, obraz zmizí a řidič pokračuje dál nižší rychlostí.

Celý systém přišel na 15 000 amerických dolarů, což představuje bezesporu více než tradiční retardéry. Na druhé straně, efekt bude pravděpodobně vyšší. Jak se celý projekt osvědčí v ostrém provozu však ukáže až čas.

Jak vypadá obraz z pohledu řidiče najdete TADY

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy