Volkswagen Phaeton - po faceliftu za pár kaček

volkswagen phaeton | foto: Volkswagen

Volkwagen uvolnil ceníky nového Phaetonu. Silně faceliftovaný model je nově poměrně levný, začíná totiž pod milionem a půl.

Volkswagen Phaeton, to je velmi luxusní vůz, který ale přinejmenším v prodejích na svou konkurenci nestačí. Proto se Volkswagen rozhodl nasadit na zastarávající vůz velmi atraktivní cenu. Revize ceníku po faceliftu, který jen zmírnil stárnutí vozu představeného v roce 2002, přinesla příjemné překvapení, základní cena se totiž dostala na 1 446 tisíc korun se šestiválcovým turbodieselem.

Podíváme-li se na konkurenci, zjistíme, že tato nejnižší cena je opravdu příznivá.  BMW nabídne svoji sedmu s podobným motorem za 1 647 tisíc, Mercedes nabídne třílitrový diesel za 1 805 tisíc.

Volkswagen nezahálí ani výbavou ta je, na vlajkovou loď jak se sluší a patří rozsáhlá. Zahrnuje pohon všech kol, šestici airbagů, ESP, čtyřzónovou klimatizaci, desítireproduktorový audiosystém, tempomat, ve dvanácti směrech stavitelná přední sedadla a další řadu prvků. Pozadu není ani kvantum příplatkové výbavy.

Volkswagen svůj Phaeton pro tuzemský trh nabízí s dieselem V6 TDi, který tvoří s výkonem 240 koní základ nabídky, a benzíny V6, V8 a W12 o výkonech 280, 335 a 450 koní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy