Volkswagen Passat: další poodhalení připravované generace

Passat | foto: Archiv AutoRoad.cz

O tom, že se letos na pařížském autosalonu objeví nová generace modelu Passat jsme již informovali. Nyní se objevily další informace.

Jelikož je Passat pro VW klíčovým modelem, musejí si ve Wolfsburgu dát na nástupci záležet. Z uniklých snímků a nákresu v tomto článku (z pera výtvarníků německého AutoBildu) je jasně patrný přechod zpět k hranám. Zejména čelní partie se odvíjí ve stylu posledních představených kreací, jako Scirocco, Sharan a Polo. Tento styl zapadá do konzervativní kategorie střední třídy. Bude se muset postavit konkurenci kalibru Fordu Mondeo, Opelu Insignia nebo Peugeotu 508.

V nabídce se rozhodně objeví jak verze sedan tak i praktické kombi. Pokud jde o nabídku pohonných agregátů vedou se o ní prozatím jen spekulace. Jisté jsou zážehový přeplňovaný dvoulitr TFSI a nový třísetkoňový šestiválec. Nabídku doplní klasická paleta jednotek TDI.

Objevily se i informace o probíhajících přípravách hybridní varianty a sportovní verze R36. Sady dalších informací a prvních oficiálních snímků se pravděpodobně dočkáme koncem září, tedy těsně v předstihu před oficiální premiérou.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy