Citroen C3 Pluriel končí svoju kariéru

C3 Pluriel | foto: Citroën

Francúzsky kabriolet plný nápadov, Citroen C3 Pluriel,je na konci svojej kariéry. Po siedmych rokoch účinkovania na trhu je jeho sériová výroba zastavená. Pluriel zatiaľ ostane bez nástupcu.

Štýlový nekonvenčný Citroen C3 Pluriel vo výrobnom programe automobilky v tomto týždni končí a nedočká sa priameho nástupcu. Automobilka povedala jasné „stop“ jeho výrobe po siedmich rokoch od začiatku produkcie. Za ten čas sa vo Francúzskej a Španielskej fabrike vyrobilo až 109 682 Citroenov C3 Pluriel.

Kariéra modelu C3 Pluriel sa začala ešte v roku 1999, kedy prišiel na svet koncept C3 Pluriel. O štyri roky neskôr sa prevtelil do sériovej podoby a stal sa veľmi blízkym príbuzným klasického malého hatchbacku Citroen C3. V roku 2008 podľahol miernej modernizácii, v nezmenenej podobe vydržal vo výrobnom cykle až do týchto dní, kedy sa jeho sériová produkcia končí.

Zázračné čaro Citroenu C3 Pluriel spočívalo v jeho rôznych premenách. Jeho majiteľ si mohol po stiahnutí plátenej strechy užiť jazdu v targe. Ak chcel jazdiť s ešte väčším vetrom vo vlasoch, stačilo odňať hliníkové ochranné oblúky karosérie. Extravagantný Pluriel sa vedel premeniť aj na malý pick-up, stačilo vybrať zadné sedadlá a sklopiť veku kufra. Pokračovateľom nápadu, s ktorým prišiel Pluriel, by sa mal stať Citroen DS3 Cabrio. Ten by sa mal dostať do výroby v roku 2012.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy