Hyundai Veloster: vizualizace sériové verze

Veloster | foto: Archiv AutoRoad.cz

Serverem theophiluschin.com byly zveřejneny vizualizace předpokládaného vzhledu modelu Veloster.

Připravované sportovní kupé Veloster vychází ze stejnojmenné studie z roku 2007. Dle črt se zdá, že se poměrně hodně drží své předlohy. Zásadní změnou je použití druhých bočních dveří na pravém boku karoserie, ty se otvírají proti směru jízdy po vzoru Mazdy RX8.

Nejvíce změn proti studii najdete na přídi a zádi, do série se nedostane panoramatická prosklená střecha. Zajímavým prvkem který naopak do výroby půjde jsou zadní trojuhelníkové svítilny. Celkovým tvarem karoserie se Veloster jako sportovní model příliš netváří, vypadá spíše jako třídveřový hatchback. V konkurenci proti VW Scirocco a Hondě CRZ to nebude mít snadné. Jeho hlavním trumfem bude příznivá cena.

Črty jsou pouze orientační a vycházejí ze zachycených prototypů, konečná verze bude k vidění na podzimním autosalonu v Paříži. Veloster nahradí ve výrobním programu automobilky model Coupe.

Pod jeho kapotou se objeví nepřeplňovaná čtyřválcová jednotka objemu 1,6 litru s přímým vstřikováním paliva o výkonu 140 koňských sil ve spojení s šestistupňovou manuální skříní. Hovoří se i o silnější variantě využívající dvoulitrovou přeplňovanou jednotku.

Zdroj: theophilushin.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy