Vysoké teploty: po dálnici D5 uzavřen i pražský okruh

ilustrační foto | foto: Archiv AutoRoad.cz

Po zvlnění povrchu plzeňské dálnice, o kterém jsme vás informovali včera, tu máme další problémy. Extrémní vedra se podepsala i na pražském obchvatu, kde je kvůli tomu v místě dopravního omezení uzavřen další pruh.

Zatímco na dálnici D5 bude dnes doprava namísto objízdných tras svedena do protisměru, v okolí Jinočan už se takto dávno jezdí. Důvodem je celková rekonstrukce povrchu vozovky, kvůli které se na příjezdu do Prahy denně tvoří dlouhé kolony. A téměř na denním pořádku jsou zde i vážné nehody.

O to větším šokem je zpráva o nadzvednuté vozovce na již dokončeném úseku Třebonice – Slivenec. Ten se přitom současně se zahájením prací v opačném směru otevíral zhruba před čtyřmi týdny! Namísto řízení dopravy systémem jeden pruh k Barrandovu a dva pruhy k Ruzyni, je nyní průjezdný pouze jeden pro každý směr. V místě omezení je navíc snížena rychlost až na 40 km/h. Jak dlouho omezení potrvá, není zatím jasné.

Rekonstrukce je předzvěstí dokončení jižní části pražského okruhu, které je naplánováno na 20. září. Práce na úseku Slivenec – Třebonice by pak měly skončit po šesti měsících spolu s letními prázdninami. Důvodem takto dlouhé uzávěry je kompletní výměna svršku vozovky z asfaltového na betonový.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy