Alfa Romeo připravuje dva crossovery

Kamal | foto: Alfa Romeo

V poslední době prosakují informace, že Alfa Romeo chystá dvojici nových crossoverů. Koncem roku 2009 se objevily špionážní snímky připravované Alfy.

Někteří z vás si jistě vzpomenou na studii Alfy Romeo nazvané Kamal z roku 2003. Projekt byl posléze uložen k ledu. Nesetkal se s příliš pozitivními reakcemi skalních fanoušků značky.

Nyní to vypadá rovnou na dvojici připravovaných modelů. Větší z nich bude těžit z aliance Fiatu a Chrysleru. Bude postaven na základě některého z modelů Jeepu. Velikostně bude odpovídat například Audi Q5. Druhý model bude postaven na základu nové platformy Alfy Romeo zvané C-Evo, na ní nyní začíná vyjíždět model Giulietta.

Menší z modelů by se mohl zařadit po bok modelů Nissan Qashqai nebo Mitsubishi ASX. Třeba Nissanu sázka na Qashqai vyšla znamenitě, takže proč by s ním nemohla v Evropě uspět Alfa Romeo.

 

 

 Důvodem uvedení crossoverů pravděpodobně bude i postupná expanze Alfy Romeo na americké trhy. Na nich jsou crossovery a SUV klíčovými modely.

Větší z modelů bude nejspíše klonem některého z modelů Jeep, takže lze předpokládat využití minimálně šestiválců a automatických převodovek.

 

Termíny uvedení ani další detaily o dvojici crossoverů zatím nejsou známy. Snímky v článku ukazují právě studii Kamal.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy