E.ON otevřel v Brně první dobíjecí stanici pro elektromobily v ČR

Fortwo | foto: Smart

Energetická společnost E.ON uvedla do provozu svou historicky první dobíjecí stanici pro elektromobily v České republice. Jak firma informovala v úterý, stanice se nachází v prostorách krytého parkoviště nákupního centra Galerie Vaňkovka Brno.

Dobíjecí stanice umožňuje dobíjet současně dvě vozidla připojená na zásuvku 230 V/16 A, nebo jedno vozidlo připojené na zásuvku 400 V/32 A. Dobíjení elektromobilů bude pro návštěvníky nákupního centra zdarma, spotřebovanou elektřinu ze svých nákladů uhradí nákupní centrum.

"Výstavba dobíjecí stanice je logickým vyústěním aktivit E.ONu v oblasti úspor energie a využití alternativních zdrojů, které jsou součástí dlouhodobé strategie společnosti. Zákazníkům, kteří mají podobné cíle a záměry, vycházíme maximálně vstříc,“ sdělil mluvčí firmy Vladimír Vácha.

Společnost E.ON měla výstavbu dobíjecí stanice již nějaký čas v plánu. „Galerie Vaňkovka je naším významným zákazníkem, a když projevila o instalaci dobíjecí stanice zájem, zajistili jsme její výstavbu společnými náklady,“ dodal mluvčí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy