Saab posiluje. Novou identitu bude tvořit slavný designér

Saab | foto: Archiv AutoRoad.cz

Saab je už mimo ohrožení a tak je na čase popřemýšlet co dál. Nadějí je nová postava, která posílí oddělení vývoje designu.

Americky designér Jason Castriota (36) přijal nabídku na post ředitele designu. Jeho cíl je jasný: Určit nový směr, jakým se nové Saaby jak v exteriéru, tak interiéru budou ubírat. A práce na něj čeká dost, protože Saab chce využít hozenou rukavici. Připravuje se velká ofenzíva.

Jason Castriota se narodil v New Yorku, absolvoval Emerson College v Bostonu a potom navštevoval Art Center College v Pasadeně. V roce 2001 se dal do služeb studia Pininfarina v Turíně a v roce 2008 dezertoval k Bertonemu, kde se stal šéfem designu. Následně založil konzultační společnost s pobočkami v New Yorku a Turíně.

Do jeho portfólia patří unikáty jako Ferrari P4/5, Maserati Birdcage 75th, Ferrari 599 GTB Fiorano, Maserati GranTurismo, Rolls-Royce Hyperion a Bertone ZR1 Mantide.

Na novou práci se všichni těší. Jason věří, že se mu povede posunout značku o mílový krok kupředu. Přejme mu to, Saab je už několik desítek let evropskou stálicí a svojí velkou oblibou je poznamenán hlavně na americkém trhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy