Dacia Logan v Německu končí, je to předzvěst náhrady?

Logan | foto: Renault

Dacia Logan se stala v jistém smyslu revolučním vozem. Levné, ale velké auto se stalo ideálem mnoha rodin. Je to ale už šest let...

Dacia Logan přišla na trh v roce 2004. Předpokládaného cenového cíle 5000 euro (asi 130 tisíc korun) se mu sice dosáhnout nepodařilo, s cenovkou pod dvěma sty tisíci korunami je ale i tak jedním z nejlevnějších vozů v nabídce.

Skvělé na Loganu bylo, že nešlo o nějaký obskurní výrobek, ale o recykláty použitých a osvědčených řešení od Renaultu, takže Logan nebyl na rozdíl od dřívějších Dacií tak zoufale nemoderním vozem. O technologickou špičku samozřejmě nikdy nešlo, ale to ani nebyl účel. A zase takový kus mu na ni nezbýval.

V roce 2004 šlo o nevídaný kus, časem mu ale začal docházet dech. Zasloužily se o to paradoxně nejvíce vozy z vlastní stáje, hatchbacku Sandero to přece jenom sluší mnohem více a obří sedmimístné MPV jménem MCV za velmi podobnou cenu je také nabídka přinejmenším hříšně lákavá.

Nyní, po šesti letech, se Logan poroučí z Německa. Tvořil zde jen desetinu prodejů, což bylo zřejmě málo. Německo není typickým sedanovým trhem, na ty si potrpí spíše jinde, můžeme tedy očekávat, že celosvětově to ještě potrvá, než se Logan poroučí. A nebude to bez náhrady.

Vývojové laboratoře v Dacii zatím pilně pracují na dalších projektech. Kromě již dokončeného SUV Duster v blízké době uvidíme větší sedan, který by měl být levnou cestou k přece jenom trochu většímu luxusu a také vůz naopak ještě menší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy