Gemballa končí, její majitel je stále nezvětstný

Mirage GT | foto: Gemballa

Uwe Gemballa, zakladatel, šéf i majitel světoznámé tunerské dílny, je stále nezvěstný a po něm pojmenovaná firma tím pádem končí. Uzavírá se tak třicetiletá historie této firmy.

Uwe Gemballa se do této branže pustil ve svých pětadvaceti letech. Stvořil za tu dobu několik skvělých výtvorů, často založených na modelech Porsche, překonal i několik krizí vlastního podniku, kdy balancoval nad krachem. Ta poslední se mu ale stala osudnou.

Celosvětová recese výrobnu superexkluzivních vozů s padesáti zaměstnanci zasáhla velmi tvrdě. Gemballa se dostala do dluhů, zvláště vůči daňovým institucím. Gemballa musel velmi tvrdě shánět zakázky a snažil se o sehnání investora pro svůj podnik.

Jedna taková cesta se Gemballovi stala osudnou. Osmého února přistál v Jihoafrické republice, ještě o den později mluvil se svým synem, od té doby ale není po čtyřiapadesátiletém muži stopy.

Není známo, zda se stal obětí zločinu, který v JAR docela bují, ale existuje samozřejmě i varianta, že se někam sám nechal ukrýt.

Každopádně to znamená konec jeho firmy a konec jedné výborné dílny.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy