VIDEO: Volvo má z ostudy kabát, nezdařila se ukázka bezpečnosti

S60 | foto: Volvo

Volvu se vymknul z ruky test systému, který by měl umět zastavit vozidlo před překážkou na silnici. Navíc byli přítomni novináři.

Volvo má potíž. Do svého nového modelu S60 představilo novou generaci bezpečnostního systému, který dokáže předcházet nehodě. Laserem monitoruje prostor před sebou a dokáže zabránit nehodě při rychlosti až 35 km/h. Pokud řidič nebrzdí, vůz jednoduše zastaví sám. Teoreticky.

Při předváděčce pro novináře se tento test nezdařil. Vůz rozjetý na 35 km/h nedokázal aktivně zabrzdit a novináři tak viděli spíše demonstraci pasivní bezpečnosti Volva. Zkušební S60 prostě nabourala.

Nutno říci, že Volvo není jedinou automobilkou, které se podobný test nepodařil. Už před lety podobně selhal Mercedes. Ten chtěl demonstrovat stejnou technologii ve svém Mercedesu a od té doby mají o vůz méně. Mercedes to nakonec omlouval tím, že šlo jen o šou pro novináře. Vůz měl technologii prevence nárazu deaktivovanou a brzdil řidič ve voze. Důvodem bylo to, že v železobetonové hale radar nefungoval.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy