Ford "Truckem" roku 2004

Pokud nahlédneme na automobilové trhy mimo evropský kontinent, přesněji na..

..trh severoamerický, zjistíme že velké oblibě se zde těší tzv. „trucky“ – velké vozy typu pick-up po americku. Tamní zákazníci si příliš nemusí lámat hlavu nad spotřebou paliva, které je u nich velmi levné, pro ně je důležitější cítit se jako pravý americký kovboj na silném a svalnatém „oři“, který dokáže pořádně zařehtat když mu „přitáhnete za uzdu“.

Test těchto silných „ořů“ pravidelně každý rok připravuje renomovaný zámořský magazín Motor Trend. V loňském roce si redakce tohoto magazínu připravila k porovnání sedm velkých pick-upů - Chevrolet Colorado, Chevrolet SSR, Dodge Ram SRT-10, Ford F-150, GMC Canyon, Nissan Titan a Toyota Tundra Double Cab.

Při hodnocení nejlepšího „trucku“ pro rok 2004 se přihlíželo k několika aspektům, jako např. který automobil reprezentuje výjimečnou hodnotu ve třídě, jaký pokrok ve vývoji představuje současný model dané značky, kterými prvky převyšuje standart ve své třídě..

Ford zaujal mimo jiné porotu také ergonomickým a přitom velmi moderním interiérem, přirovnávaným spíše k luxusním sedanům. Při jeho ztvárnění použili designeři kombinaci několika materiálů, včetně moderní imitace leštěného kovu.

Podle představitelů Fordu si tohoto vítězství velmi cení a doufají ve velkou oblibu Fordu F – 150 v letošním roce.

Foto: Ford

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy