MG Zero Concept - předzvěst MG3

Zero Concept | foto: Archiv AutoRoad.cz

Společnost MG ukázala na autosalonu v Pekingu studii pod názvem Zero Concept. Zero Concept by měl ukazovat jak bude vypadat připravovaný model MG3.

Čtyřmetrový pětidveřový hatchback by se měl stát základním kamenem v nabídce čínsko-britské firmy. Po roadsteru TF a po MG6 (do prodeje koncem roku 2010), by mělo jít o třetí model v nabídce. Prodávat se bude jak v Číně, tak na vybraných evropských trzích.

Design konceptu Zero vznikl rukou angličana ze studia MG Design v Birminghamu, Anthonyho Williamse. Vzhledově trochu připomene A1 od Audi. Na Zero Concept zaujme výrazný nasávací otvor v předním nárazníku, nápaditě vyvedené přední i zadní světlomety. V interiéru je patrné futuristické ztvárnění, nesoucí se v bíločerveném ladění.

Technické parametry MG neuvedlo, lze očekávat nasazení maloobjemových čtyřválců.

Až přijde MG se sériovou variantou modelu MG3, bude se muset konkurence obávat, že jim může značka MG přetáhnout nemálo zákazníků.

V MG je třeba vidět jednu z mála značek v čínských rukou v automobilové branži, která jde cestou vlastního vývoje a nikoli cestou kopírování zavedených značek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy