Lancia, Jeep, Chrysler, produkční plány pro EU oznámeny

Delta | foto: Lancia

Po včerejším představení plánů Maserati, Ferrari a Fiatu tu dnes máme další značky koncernu Fiat. Například Jeep, Lancii a další.

Nejprve se podívejme na terénní Jeep. Ten v Evropě v žádném případě nekončí. Asi nejslavnější z Jeepů, Wrangler, se příští rok dočká faceliftu. Díky tomu přečká ve výrobní řadě ještě poměrně dlouho.

Naopak Jeepy Patriot a Compass sice také čeká příští rok facelift, ale zato budou již v roce 2013 nahrazeny novým vozem.

Také Cherokee se dočká roce 2013 nové generace.  Grand Cherokee ji již dostal.

Zajímavější situace bude u Lancie, která bude velmi silně propojena s Chryslerem a bude v Evropě prodávat vozy Chrysleru brandované jako Lancia.

V příštím roce skončí výroba vozu Ypsilon a přijde nová generace. V roce 2014 se dočká faceliftu.

Kompaktní MPV Musa skončí společně s Fiatem Idea v roce 2012. Podobný osud bude mít i hatchback Delta, který bude v roce 2013 nahrazen vozem vyvinutým v Chrysleru. Bude prodáván jako sedan i jako hatchback.

Naopak Lancia vkročí do říše velkých sedanů, nejprve začne prodávat Chrysler 300C pod vlastní značkou, potom do stejného segmentu vkročí ještě jednou s vlastním vozem vyvinutým primárně pro USA, stane se tak ale až v roce 2013.

Skončí i velké MPV Phedra, které bude nahrazeno Chryslerem Grand Voyager a to za rok. Pro rok 2014 se můžeme těšit na novou generaci.

Roce 2013 se do Evropy dostane pod značkou Lancia i crossover původně z USA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy