Fiat ukázal svůj produktový plán, dočkáme se mnoha nových modelů

Fiat | foto: Fiat Group

Fiat ukáza svůj produktový plán pro další léta. Co to znamená? Víme, že skončí Seicento, které nahradí nový model, budou také nové MPV.

Začneme od těch nejmenších. Fiat Seicento, nejmenší a nejjednodušší dnes vyráběný Fiat, letos skončí. V podstatě je nahrazen stylovou pětistovkou, přesto je stále vyráběn. Jeho náhrada v pravém smyslu, tedy levného městského miniauta, přijde až v roce 2013 jako úplně nový model.

Fiat Panda, tedy větší městské auto, dostane již za rok svého úplně nového nástupce, který bude v roce 2014 faceliftován.

Facelift se nevyhne ani pětistovce. Stylovka jej dostane již za dva roky.

Konec výroby ještě v tomto roce potká Fiat Punto, v roce 2013 skončí i Grande Punto. Punto Evo dostane svého nástupce a dá se očekávat, že pozici Grande Punta jakožto levnějšího modelu převezme Evo.

Mimo to přijde v roce 2012 ještě malý model určený i pro USA.

Ve třídě kompaktních MPV dojde ke změnám za rok. Fiat Idea skončí a bude nahrazena podobným vozem určeným i pro USA. K dispozici bude jak ve verzi s pěti, tak i se sedmi sedadly.

Fiat Bravo skončí v roce 2013, přičemž náhrada samozřejmě bude. Do této třídy spadne i sedan, který se dostaví o rok dříve a podívá se i za velikou louži.

Ještě letos skončí modely Croma, Multipla a Ulysse. Bez náhrady. To je škoda zvláště u Multiply, která je opravdu svým vnitřním uspořádáním mimořádným vozem a s trochu povedenějším designem by jistě byla prodejná.

Fiat Sedici skončí v roce 2012 a to bez nástupce. Vzniklou mezeru vyplní brandovaný Dodge Journey.

Změny se nebudou dít jen u malých dodávek, Dobló přišlo před pár týdny a užitkovější Qubo je také velmi nové.

Užitkové vozy se oddělí do divize Fiat Professional, kam spadnou modely Panda Van, Punto Van (oba s nástupci ve stejném čase jako osobní vozy) Fiorino, Doblo, Scudo, Ducato i Strada. Novinkou bude příští rok Doblo Dropside (co si pod tím představit?) a o rok později od Chrysleru odvozený pick-up.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy