Nová generace luxusního Range Roveru přijde za dva roky

Range Rover | foto: Jiří Kaloč

Range Rover, to je dnes již tradiční spojení vysokého luxusu a dobré průchodnosti terénem, kterou stejně 99 % majitelů nikdy nevyužije. Jak na tom bude příští generace?

Je jasné, že pomalý odklon od terénních schopností bude pokračovat. Ne, že by zmizely, Range Rover se jistě nenechá zahanbit jen tak ledajakým crossoverem nebo SUV.

Novinka by nicméně měla dostat mnohem lehčí aluminiový monokok, který ale není pro velké terénní řádění považován za příliš vhodný.

Mimo to se očekává, že kola nového Range půjdou dále od sebe, aby přidala více prostoru pro cestující. Pro pohodlí to bud mít vliv jistě blahodárný, pro překlenovací úhel už tolik ne.

Land Rover využije základu tohoto modelu pro model Sport a také sedmimístnou verzi, která prý nahradí současné Discovery.

Pod kapotou by se měly ukrývat výkonné dieselové motory TDV8 o výkonu 300 koní a TDV6 o výkonu 260 koní. Samozřejmostí bude i paleta benzínů. Díky sofistikovaným motorům a nižší hmotnosti by mohla klesnout nejnižší spotřeba dokonce pod šest litrů.

Novinka by se měla na trhu objevit na podzim roku 2012.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy