Představena nová Toyota Corolla Verso

Toyota svým představením nové Corolly Verso poodkryla, jak bude vypadat design kompletní..

..nové řady Coroll. Nastupující Verso je od základu nový automobil s výraznějšími designerskými prvky než měl jeho předchůdce. Nevýraznějšími poznávacími znaky nového Versa jsou především zadní světlomety, trochu ve stylu Land Cruiseru, dále tvar C – sloupku odlehčený čtvrtým postranním okénkem. Dalšími zajímavými detaily jsou zvýrazněné lemy blatníků, mohutná vnější zpětná zrcátka a přední maska ve stylu řady Avensis.

Interiér nového vozu je oproti předchozí verzi o mnoho nápaditější a pohlednější, na první pohled zaujme imitace leštěného hliníku na středové konzoli a řadící páka umístěná na výstupku těsně pod středovým panelem. Inspiraci při navrhování středové konzole tvůrci zjevně našli u modelu Land Cruiser a Lexusu RX 300.

Jako výhoda se jeví uspořádání sedadel ve třech řadách, kdy je možno převést až sedm cestujících. Sedadla v zadních řadách lze navíc složit jediným pohybem do podlahy, čímž vznikne zcela rovná plocha a objemný zavazadlový prostor.

Výroba nového Versa bude probíhat v turecké továrně Toyoty, tak jako doposud. Na evropské trhy přijde v květnu letošního roku a výrobce počítá s prodejem 62 000 vozů v tomto roce.

Foto: Toyota

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy