Peugeot RCZ: nové fotografie

RC Z | foto: Archiv AutoRoad.cz

Automobilka Peugeot uvolnila další fotografie modelu RCZ, jehož vstup na trh byl anoncován na jaro 2010. Toto přitažlivé 2+2 místné kupé, je z pochopitelných důvodů přezdíváno „francouzské TT“.

Přesný termín uvedení RCZ na trh nebyl ještě oznámen, ale pravděpodobně se tak stane již brzy. V ČR by se kupé mělo objevit až letos v létě.

Prvních 200 vozů dostanou majitelé, kteří si zakoupili vůz z limitované série. Ta byla vyprodána během dvou dnů na loňském autosalonu ve Frankfurtu.

RCZ bude sjíždět z výrobní linky společnosti Magna Steyr v Grazu, kde jsou zařízeni na malosériové automobily.

K mání by mělo být ve třech motorových variantách: 1,6 THP (156 koní), 1,6 THP (200 koní) a 2,0 HDI (163 koní). V nejsilnější dvousetkoňové verzi by mělo dosprintovat na stovku za 7,6 sekundy.

RCZ je postaven na komponentech běžných řad francouzské automobilky, proto zatím zůstává otázkou zda nebudou jízdní výkony zaostávat za sportovním vzezřením kupé.

Základní cena RCZ (pravděpodobně se slabším motorem THP) v Británii odstartuje na příznivých 19 900 liber (560 tisíc Kč). Základní výbava by měla obsahovat osmnáctipalcová kola (za příplatek devatenáctipalcová), sportovní sedadla, dvouzónovou klimatizaci, ESP a 4 airbagy.

 

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy