Ford Police Interceptor - čím se prohánějí američké policisté?

Police Interceptor | foto: Ford

Ford představil novou zbraň pro americké policisty, novou generaci policejního vozu s názvem Police Interceptor. Srovnejme v čem jezdí policisté u nás a v USA.

Ford není na americkém trhu jediný, kdo nabízí policejní vozy. Snad ve všech filmech z 80. a 90. let jezdí zámořští "cops" ve Fordech Crown Victoria. Pro novou generaci jej ve službách vystřídal Ford Taurus. Mimo to policie v USA využívá například Dodge Magnum, různé Chevrolety, například model Impala, ale také speciál od Carbon Motors s opravdu brutálním vzhledem.

Zatímco česká policie nedávno zakoupila několik tisíc Octavií s motory 1,6 MPI a 1,8 TSI, v policejním Fordu je v základu motor 3,5 o výkonu 263 koní, který je možno kombinovat s pohonem přední nápravy i všech kol, pouze jako čtyřkolka je k dispozici silnější 3,5 Ecoboost o výkonu 365 koní.

Ford se zvláště snažil o to, aby byl nový model snadno opravitelný. Nízké náklady byly jedním z důvodů, proč se policie držela starších modelů Crown Victoria. Policejní speciál byl vyvinut ve spolupráci s policií.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy