Škoda bude vyrábět nový levný vůz A Entry

Fabia Combi | foto: Škoda Auto

AKTUALIZOVÁNO: Nový a levný koncernový vůz Volkswagenu nazvaný A Entry bude vyrábět Škoda Auto Mladá Boleslav. Ve čtvrtek to oznámil týdeník automobilky Škodovácký odborář.

„Ten vůz vypadá velmi dobře, i když zatím jde jen o maketu. Jeho největší předností bude nízká cena,“ uvedl pro týdeník šéf škodováckých odborů Jaroslav Povšík. Potvrdil tak informace z loňského roku. Nicméně další bližší podrobnosti k novému modelu nejsou dál známé.

Podle týdeníku by naopak měla skončit v automobilce výroba šedé litiny. Důvodem je, že velké turecké firmy dokážou šedou litinu vyrábět levněji. „Pozitivní zprávou ale je, že nikdo nebude muset přijít o práci, protože se bude rozšiřovat provoz hliníku,“ tvrdí Povšík.

Týdeník také s odkazem na slova šéfa firmy Reinharda Junga přiblížil výrobní plány pro letošní rok. Například na Fabii se má jet celý rok v počtu 800 kusů bez potřeby přemisťování a zapracování personálu. Dále dojde ke zvyšování kapacity vozu Superb Combi a připravuje se náběh Fabie a Roomster pro faceliftu. Připravují se i novinky u Fabie, jako například krátká Fabia Scout a Fabia RS.

Škoda Auto loni zažila rekordní rok. Celkové prodeje společnosti za rok 2009 vzrostly o 1,4 procenta na 684.226 vozů a dosáhly tak nejvyšší úrovně v historii automobilky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy