Rádio Dálnice: Nový průvodce českých řidičů

ilustrační foto | foto: ŘSD ČR

V Česku vzniká první specializované rádio. Vysílat bude prozatím v sedmi krajích, řidičům bude přinášet čtyřikrát za hodinu nejaktuálnější informace, a to i v jiných jazycích. Podobný projekt je ojedinělý i v Evropě. Píší o tom úterní Hospodářské noviny (HN).

"Začneme vysílat v dubnu. Pokryjeme velkou část českých dálnic," popisuje autor projektu Radim Pařízek, kterému mimo jiné patří ostravské rádio Čas. Odborníci přisuzují Rádiu Dálnice slibnou budoucnost. Podle průzkumů čerpá totiž drtivá většina českých řidičů informace právě z rádia.

Rádio Dálnice bude spolupracovat s Jednotným systémem dopravních informací, jehož centrum je v Ostravě. Centrum spadá pod Ministerstvo dopravy. "Máme kompletní informace o uzavírkách, objížďkách, nehodách. Scházejí se u nás zprávy od policistů i hasičů," popsal koordinátor centra Jaroslav Zvára.

Kromě aktuálních informací bude Rádio Dálnice přinášet také tematické pořady, například právní poradnu se zaměřením na vyřizování škod po nehodách nebo rady řidičům ohledně servisu aut. Vysílat bude i hudbu, a to se zaměřením na od 60. do 90. let.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy